Advertentie

Mode 2023Mode 2023

Review KlikAanKlikUit ZSDR-850 rookmelder

Review KlikAanKlikUit ZSDR-850 slimme draadloze rookmelder 

Onze review van de KlikAanKlikUit ZSDR-850 draadloze rookmelder | Een rookmelder verplicht

In ons huis hebben wij gekozen voor de KlikAanKlikUit zsdr-850 draadloze rookmelder.

Zo op de verpakking lijkt de rookmelder best groot van formaat, maar als je deze uit de verpakking haalt is het eigenlijk een heel compacte rookmelder.

Een opvallende verschijning met de ronde uitstekende kop omdat de standaard rookmelders meestal plat en rond zijn. De draadloze rookmelder is verpakt in een zwarte, luxe uitstralende verpakking. Inclusief handleiding, batterij en bevestigingsmateriaal. Oftewel mooi compleet!

 

 

Kenmerken

De KlikAanKlikUit zsdr-850 draadloze rookmelder is een slimme rookmelder. Dat houdt in dat deze rookmelder je niet alleen waarschuwt met een luid akoestisch geluid, maar ook waarschuwt met een push bericht op je mobiele telefoon. Belangrijk om te vermelden is dat je deze rookmelder los kunt gebruiken. Maar dat je alleen gebruik kunt maken van slimme toepassingen zoals een bericht op je mobiele telefoon door de rookmelder te combineren met de KlikAanKlikUit Smart Bridge. Dankzij de koppeling met de KlikAanKlikUit Smart Bridge is het mogelijk dat deze rookmelder aanvullende opties biedt zoals een push bericht op je smart phone.

 

Naast dat deze rookmelder een slimme rookmelder is, haal je ook een meteen een hoog kwalitatief rookmelder in huis. Dankzij het foto-elektrisch ontwerp werkt deze rookmelder foutloos met de laagste kans op vals alarm. En is de batterij bijna leeg, dan laat de rookmelder dat weten met een akoestisch signaal. 

Montage van de rookmelder

De montage van de rookmelder was eenvoudig en zo gedaan met de meegeleverde pluggen en schroeven. Allereerst haal je het achterklepje los van de rookmelder, deze monteer je aan het plafond en je klikt de rookmelder weer vast aan het achterklepje. En je rookmelder is gemonteerd!

Koppelen met de KlikAanKlikUit Smart Bridge

De rookmelder is los te gebruiken. Maar wil je gebruik maken van de slimme mogelijkheden van deze rookmelder, dan dient deze te worden gekoppeld met de KlikAanKlikUit Smart Bridge.

Allereest download je KlikAanKlikUit app zodat je de smart bridge en de rookmelder kunt koppelen vanuit de app.  Het koppelen in de app verliep vlekkeloos, de instructies in de app geven duidelijk aan wat we per stap moesten doen.

Wil je weten hoe je de draadloze rookmelder kunt toevoegen in de app van KlikAanKlikUit?

Het in gebruik nemen van de rookmelder

Nadat je de rookmelder hebt gekoppeld aan de KlikAanKlikUit Smart Bridge is de rookmelder direct te gebruiken. Vanuit de app van KlikAanKlikUit is de status van de rookmelder te zien. Zo kun je zien of de rookmelder online of offline is. En vanuit de app kun je ook zien wat de actuele batterijstatus is.

Update na 2 maanden in gebruik

We hebben de draadloze rookmelder nu langer dan 2 maanden in gebruik, En werkt nog steeds zoals het moet. Zonder verstoringen of loze alarmmeldingen. Ook de batterijstatus in de app toont dat de batterijen ook na 2 maanden nog helemaal vol zijn, dus prima! 

KlikAanKlikUit ZSDR-850 Draadloze Rookmelder batterij status in de app

Enthousiast over dit product door deze review?


Deze KlikAanKlikUit rookmelder is een slimme rookdetector. Het intelligente, foto-elektrisch ontwerp zorgt voor een foutloze werking met de laagste kans op vals alarm. Gecombineerd met een waarschuwingsgeluid bij een bijna lege batterij, zorgt ervoor dat jouw huis altijd goed beveiligd is.


Combineren met andere Zigbee producten van KlikAanKlikUit

De draadloze rookmelder kan je mooi combineren met andere producten van KlikAanKlikUit, waardoor je nog meer uit deze slimme rookmelder kan halen.

Voorbeeld

Als s' nachts de rookmelder afgaat wil je dat de verlichting in je huis vanzelf aangaat, zodat je niet in het donker je weg hoeft te zoeken.

Hoe?

Door de draadloze rookmelder (of meerdere) toe te voegen in de KlikAanKlikUit Smart Bridge kan je in de app van KlikAanKlikUit een regel aanmaken. Waarbij je in de regel aangeeft dat als de draadloze rookmelder een rookmelding geeft én op voorwaarde dat het 's nachts is, dat de KlikAanKlikUit Smart Bridge dan een Aan signaal stuurt naar de door jou geselecteerde lampen die zijn aangesloten op een draadloze schakelaar (of andere ontvanger) van KlikAanKlikUit. 

KlikAanKlikUit Smart Bridge

KlikAanKlikUit  rookmelder

KlikAanKlikUit Zigbee stopcontact schakelaar

Onze conclusie

Ben je op zoek naar een slimme en betrouwbare rookmelder, dan is de KlikAanKlikUit zsdr-850 draadloze rookmeldereen juiste keuze.
In combinatie met het Internet Control Station is deze rookmelder een echte aanwinst zeker als je je huis nog meer slim wilt maken. De KlikAanKlikUit Smart Bridge kun je heel eenvoudig uitbreiden met slimme lampen, schakelaars en handige sensoren.

Plus punten Verbeter punten
Opvallend design, fraaie rookmelder Niet gevonden, top product!
Compact, klein model
Aansluiten verliep vlekkeloos
Batterij status te zien in de app van KlikAanKlikuit
Met regels in de App kan je de draadloze rookmelder slimmer toepassen