Rookmelders verplicht in 2022 

Rookmelders verplicht in Nederland | Een rookmelder verplicht

Rijksoverheid: rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022 in Nederland

Veel huizen hebben al een of meerdere rookmelders in huis. Echter er zijn ook veel huizen die maar 1 rookmelder of zelfs geen rookmelder in huis hebben. Vanaf 1 juli 2022 is het voor ieder huis in Nederland, dus ook voor bestaande woningen, verplicht om op elke verdieping een rookmelder te hebben. Heb je een woning met bijvoorbeeld drie verdiepingen, dan betekent dit dat je in ieder geval 3 rookmelders moet plaatsen. Op elke verdieping een rookmelder.

 

Waarom worden rookmelders verplicht?

De overheid wil het bouwbesluit aanpassen opdat het verplicht wordt voor elke bestaande bouw om op elke verdieping in het gebouw een rookmelder te hebben. De reden van deze verplichting is dat het plaatsen van rookmelders in een huis levens kan besparen. Het gevolg van dit besluit is dat er miljoenen nieuwe rookmelders zullen moeten worden geplaatst in woonhuizen van voor 2003. Voor woningen van na 2003 geldt deze verplichting al.

 

Wil je meer lezen over het aanpassen van het bouwbesluit, dan kan dat op de website van de Rijksoverheid.

 

Top 5 best beoordeelde rookmelders van dit moment

Hieronder vind je de top 5 van de best beoordeelde brandmelders op bol.com van dit moment. 

1.

2.

3.

4.

5.

Ontdek meer rookmelders in onze webshop

Heb je nog geen rookmelder in huis? Of heb je maar 1 rookmelder in huis en ben je op zoek naar extra rookmelders voor je andere verdiepingen?

Vind je nieuwe rookmelder in onze webshop hieronder of maak gebruik van onze handige keuzehulp en we helpen je op weg.