Advertentie

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Beste rookmelders kopen

Met ons advies heb je je rookmelder zo gevonden | Een rookmelder verplicht

De beste rookmelders kopen doe je hier, inclusief handige keuzehulp!

Het aanbod van rookmelders is enorm. Maar wat is nu de beste rookmelder en waar moet ik op letten bij een rookmelder kopen? Speciaal voor jou hebben we op deze pagina een top 10 geplaatst van de meest populaire rookmelders van dit moment. En heb je hulp nodig bij het kiezen van je rookmelder of rookmelders? Geen probleem, met onze Keuzehulp rookmelder kopen heb je jouw ideale rookmelder zo gevonden!

Keuzehulp rookmelder kopen

Stap 1: Voor welke kamer zoek je een rookmelder?


Woonkamer

Keuken

Badkamer

Slaapkamer


Welke type rookmelders zijn er?

Er zijn vele type rookmelders te koop, zoals een basis rookmelder die alleen een luid signaal geeft bij rook- of branddetectie. 

Basis rookmelder

Een basis rookmelder geeft alleen een luidsignaal en werkt op batterij voeding.

 • Goedkoop in aanschaf
 • Basis voor een veilig huis

Slimme rookmelder

Een slimme rookmelder geeft een luid signaal en ook een melding op je mobiel.

 • Meer mogelijkheden
 • Ideaal voor een slim huis

Batterij rookmelder

Een batterij rookmelder kun je echt op elke plek in huis monteren.

 • Op elke plek te monteren
 • Eenvoudige installatie

Stroom rookmelder

Een rookmelder op stroom sluit je aan op een stroom aansluitpunt in huis.

 • Meer zekerheid
 • Geen batterijen vervangen

Multi verpakking

Ga voor voordeel en kies een multi verpakking met meerdere rookmelders.

 • Meer voordeel
 • Je hele huis voorzien

Hoe werkt een rookmelder?

Als je kijkt naar wat voor rookmelders je kunt kiezen, zal je zien dat het aanbod groot is. Niet alleen in de hoeveelheid van beschikbare rookmelders, maar ook in het type rookmelders.

Zo heb je basis rookmelders welke niets anders doen dan een luid signaal geven bij rook gedetecteerd.  Maar er zijn ook slimme rookmelders die je niet alleen in huis waarschuwen, maar ook via een app waarschuwen met een bericht op je mobiele telefoon. Voordeel van een slimme rookmelder is dat je altijd weet dat je huis veilig is, ook als je niet thuis bent.

 

Een ander onderscheid in rookmelders is of de rookmelder werkt op batterijen of op stroomvoeding. Kies je voor een rookmelder op batterijen, let dan op of de batterij een lange levensduur heeft. Zo zijn er rookmelders op batterijen met een batterijgebruik van 10 jaar. Het meest zekere is een rookmelder op stroomvoeding. Bij deze rookmelders weet je zeker dat de rookmelder nooit een lege batterij zal hebben. Wel dien je een stroomaansluitpunt in de buurt te hebben op de plek waar je de rookmelder wilt plaatsen.

 

Je monteert de rookmelder volgens de instructies van de fabrikant. Het advies is om op elke verdieping een rookmelder te plaatsen. Plaats een rookmelder niet in de keuken, garage of badkamer omdat de kans op een vals alarm hier vrij groot is. Het is beter om een hittemelder in de buurt van deze plaatsen te monteren. Een hittemelder reageert op hitte en niet op rook/damp uit de keuken of badkamer.

Een rookmelder op elke verdieping in huis is belangrijk voor een veilig huis.

Webshop: koop hier je rookmelder


Met een rookmelder krijg je direct een waarschuwing bij rook of brand in huis. Wel zo veilig! Ons advies is om een rookmelder te kopen voor elke verdieping in je huis, dan ben je meteen klaar voor de rookmelders verplichting in juli 2022.

Gevonden resultaten: 15

De meest populaire rookmelders op bol.com


Nr 1

Alecto SA-110 Rookmelder 10 jaar

 • 2 stuks - Ingebouwde 10 jaar lithium batterij en time-out knop

Het grote voordeel van de SA-110 twin is dat deze set van 2 rookmelders geleverd wordt met een sterke batterij die een levensduur heeft van maar liefst 10 jaar. Eenmaal geïnstalleerd - een eenvoudig klusje - heeft u er voor lange tijd geen omkijken naar.

Nr 2

ELRO FS1805 Rookmelder 2-pack

 • met 5 Jaar Batterij en Magneet Montage - Voldoen aan Europese Norm EN14604

De ELRO FS1805M rookmelders zorgen ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij brand. Deze melders worden standaard geleverd met een handige magneet montage set, waardoor je bij de installatie niet hoeft te boren en schroeven. 

Nr 3

First Alert SCO5CE Combimelder

 • Rookmelder en koolmonoxidemelder in één (inclusief batterij)

De rook- en koolmonoxide melder geeft een alarmsignaal van 85 dB, geeft status batterij aan, met alarmpauze/testknop. Inclusief 9 Volt blokbatterij. Koolmonoxide is lichter dan lucht derhalve 10-30 cm van het plafond.

Nr 4

Firex Rookmelder KF20

 • 230v Lichtnet - 9V Alkaline backup - NEN2555

De Firex KF20 rookmelder is alleen aan te sluiten op het 230v lichtnet. De energiezuinige Firex KF20 heeft een 9V alkaline back-up batterij en voldoet aan NEN2555 (bouwbesluit).

Nr 5

Alecto SA-18 Rookmelder + time-out

 • 3 stuks - Inclusief batterij, bodemplaat, schroeven en pluggen

Goede brandbeveiliging hoeft absoluut niet duur te zijn. Dat bewijst de SA-18 5-pack van Alecto. Voor de kleinst mogelijke prijs haal je een stukje veiligheid in huis dat eigenlijk niet mag ontbreken. 

Nr 6

First Alert Rookmelder SA700LLE

 • Goed uit de test bij Radar

De SA700LLE is geschikt voor iedere ruimte en iedere woning. Uitzondering hierop zijn vochtige en stoffige ruimtes. Deze optische rookmelder slaat alarm wanneer een lichtbundel in de rookmelder wordt gereflecteerd door rookdeeltjes.

Nr 7

FireAngel ST-622 Rookmelder - 3 pack

 • 10 jaar accu - Pauzeknop - Testknop

De FireAngel ST-622-BNLT P-Line rookmelder is voorzien van de 2de generatie Thermoptek™ sensortechnologie, deze combineert de nieuwste optische en thermische technieken. Hierdoor is een snellere responstijd bij zowel detectie van smeulbrand als uitslaande brand met tevens verminderde kans op vals alarm.

Nr 8

KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder - ZSDR-850

 • Slimme rookdetector

Deze KlikAanKlikUit rookmelder is een slimme rookdetector. Het intelligente, foto-elektrisch ontwerp zorgt voor een foutloze werking met de laagste kans op vals alarm. Gecombineerd met een waarschuwingsgeluid bij een bijna lege batterij, zorgt ervoor dat jouw huis altijd goed beveiligd is.

Nr 9

ELRO FS4610 Ultra Dunne Rookmelder

 • met 10 jaar batterij - Voldoet aan Europese Norm EN14604

De ELRO FS4610 is de dunste rookmelder ter wereld. Omdat deze melder slechts 2,3 cm dik is valt hij niet op aan het plafond en past hij perfect in een strak, modern interieur. Zijn design is dan ook bekroond met o.a. een Red Dot Award en IF Award.

Nr 10

ELRO FV4310 Combi Melder

 • Rook- & Koolmonoxidemelder met 10 jaar batterij

De ELRO FV4310 is een modern vormgegeven combimelder die ervoor zorgt dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij rook door brand en verhoogde concentraties koolmonoxide. Deze melder is voorzien van een ingebouwde lithiumbatterij met een levensduur van 10 jaar.

Nr 11

Google Nest Protect - Slimme rook- en koolmonoxidemelder

 • Bedraad - 230 V-aansluiting

De 2e generatie Nest Protect is volledig opnieuw ontworpen. Deze slimme rook- & CO-melder speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur, en naar koolmonoxide. De Nest Protect vertelt je met een heldere stem wat er aan de hand is en waar. 

Nr 12

ELRO Connects SF400S Rookmelder Kit

 • Complete Set met K1 Connector en 3x Draadloos Koppelbare Rookmelder

De ELRO Connects K1 Rookmelder Kit is een complete set om op een slimme manier je woning te beveiligen tegen brand. De kit is gebaseerd op het ELRO Connects systeem en is helemaal in te stellen, aan te passen en te besturen met je smartphone en/of tablet met de gebruiksvriendelijke ELRO Connects App.

Nr 13

Alecto SA-18 Rookmelder + time-out

 • 3 stuks - Inclusief batterij, bodemplaat, schroeven en pluggen

Goedkope rookmelders voor thuis

Nr 14

Rookmelder FireAngel ST-622-BNLT P-LINE

De FireAngel ST-622-BNLT P-Line rookmelder is voorzien van de 2de generatie Thermoptek™ sensortechnologie, deze combineert de nieuwste optische en thermische technieken. Hierdoor is een snellere responstijd bij zowel detectie van smeulbrand als uitslaande brand met tevens verminderde kans op vals alarm.

Nr 15

Google Nest Protect - Slimme rook- en koolmonoxidemelder

 • Met batterij - 2 stuks

De 2e generatie Nest Protect is volledig opnieuw ontworpen. Deze slimme rook- & CO-melder speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur, en naar koolmonoxide. De Nest Protect vertelt je met een heldere stem wat er aan de hand is en waar.